Löskortslistor

Sällskapsspel - Årets Julklapp 2023: Den Ultimata Guiden för Alla Spelentusiaster!

Hipp hipp hurra! Årets Julklapp: Sällskapsspel

Oavsett om du är en inbiten spelälskare eller nyfiken nybörjare, har vi på Dragon's Lair den perfekta guiden för dig. Vår handplockade lista är fylld med spännande spel för alla åldrar och smaker. Vi har valt ut spel i olika kategorier så du kan hitta tips till familjen, vännerna eller festen. Men som alltid rekommenderar vi att åtminstone en person i sällskapet har satt sig in i reglerna innan för att säkerställa att spelkvällen blir så trevlig som möjligt. Så djupdyk här nedan i våra tips på Årets Julklappar

Barnspel

1. Den Magiska Skogen (5+ år)

En familjevänlig resa full av äventyr och strategi. Den Magiska Skogen är ett familjevänligt brädspel där äventyr och strategi går hand i hand. Spelet är en kamp mot klockan och trollen för att rädda en magisk skog. Med sitt stora, färgglada spelbräde och charmiga spelpjäser är det en visuell fest som lockar till många timmars spelande

Läs mer här!

2. CoraQuest (6+ år)

Här får även de minsta spelarna i familjen ge sig upp på ett klassiskt grottröjaräventyr. Ni kommer samarbeta som de tappra hjältarna som gett er ned i den farliga grottan. Ni kommer möta fällor och monster men även hitta skatter

Läs mer här!

3. Zombie Kidz Evolution (7+ år)

ZombieKidz Evolution är ett äventyrsspel för hela familjen. Skolan blir plötsligt attackerad av Zombies och det är upp till er att avstyra en katastrof. Ni kommer röra er genom skolan och barrikadera ingångar, skydda varandra och tillsammans ta er genom historien. För varje ny gång ni sätter er och spelar får ni öppna kuvert som tar er vidare genom att introducera nytt innehåll till spelet, så det växer tillsammans med att ni blir bättre på spelet!

Läs mer här!

Familjespel

1. Kvacksalvare (8+ år)

I Kvacksalvare spelar ni alla olika kvacksalvare med målet att skapa fantastiska trolldrycker som kan bota all världens problem och sjukdomar, helt utan biverkningar såklart. För att brygga din trolldryck kommer du dra ingredienser från din privata påse, men se upp, för ett par ingredienser för mycket i din gryta gör att hela satsen förstörs. Men om du hejdar dig i tid kan du brygga en fantastisk dryck som ger dig inkomsten du behöver för att förbättra ditt tvivelaktiga rykte, så du kan sälja allt bättre trolldrycker under spelets gång. Med lätta regler och lagom blandning av tur och strategi är det här ett spel för hela familjen.

Läs mer här!

2. Jägersro (10+ år)

Välkommen till en värld där galopphästar och finurliga affärsstrategier sammanflätas i en fascinerande dans! I detta spel är ditt mål att samla den största förmögenheten genom att skaffa hästar, delta i kapplöpningar och investera i olika företag. Nyckeln till framgång ligger i att göra kloka val när det gäller dina hästar, företag och andra äventyr du ger dig in på.

Läs mer här!

3. Cascadia (10+ år)

Cascadia tog med rätta hem priset årets spel i Tyskland 2022, det är en av de mest ärofyllda pris ett spel kan vinna. Men med sitt lätta regelverk men härliga djup som gör att man kommer tillbaka till spelet gång på gång förtjänar det vinsten. Detta spel är en underbar resa i att skapa och underhålla ett balanserat och levande ekosystem. Med en unik blandning av strategi, tur, och en kärleksfull skildring av vildmarken, erbjuder spelet en spännande utmaning för alla naturälskare och strategispelentusiaster.

Läs mer här!

Partyspel

1. Smart10 (14+ år)

Smart10 är ett härligt steg framåt från klassiker som Trivial Pursuit. Här är tempot högre och spänningen är med dig i varje drag. För på din tur svarar du på en fråga genom att lyfta på en markör. Om du lyfter på en markör som har ett grönt märke under sig har du svarat rätt och är kvar i rundan, men om du lyfter och ser en röd markering har du svarat fel och är ute ur rundan. Kruxet är att du blir av med alla poäng om du svarar fel, så hur länge törs du stanna kvar i rundan? Det här är det närmsta många av oss kommer komma spänningen från vem vill bli miljonär!

Läs mer här!

2. The Resistance Avalon (13+ år)

I detta spännande spel representerar Arthur det goda och framtiden för Storbritannien. Men bland hans tappra krigare gömmer sig Mordreds ondskefulla tjänare. Dessa onda krafter är få till antalet men har kännedom om varandra och förblir dolda för alla utom en av Arthurs tjänare. Merlin, den enda som känner igen de onda agenterna, måste kommunicera sin kunskap genom gåtor. Om hans sanna identitet avslöjas är allt förlorat.

Läs mer här!

3. Diamant (8+ år)

Diamant är ett äventyrsspel för hela familjen. Här axlar ni rollen som äventyrare som vill hitta flest skatter i de övergivna ruinerna, problemet? Det är inte bara skatter som gömmer sig i ruinerna, även fällor och monster skymtas i korridorerna. På din tur väljer du om du vill fortsätta djupare ned i katakomberna eller vända hem. Men om du vänder hem samtidigt som någon annan måste ni dela på alla skatter.

Läs mer här!

Spel för 2

1. 7 Wonders Duel (10+ år)

I 7 Wonders: Duel är varje drag en balansakt. Du väljer kort från en rad med både synliga och dolda kort, och varje val du gör påverkar inte bara din egen framtid, men också din motståndares möjligheter. Spelet erbjuder en unik dynamik där timing och strategisk planering är avgörande. Du kan bygga underverk, samla resurser och utveckla din militära och vetenskapliga kapacitet, allt medan du håller ett öga på din motståndares framsteg.

Läs mer här!

2. Radlands (12+ år)

I Radlands, ett intensivt och konkurrenskraftigt kortspel, får du leda din grupp av överlevare genom en brutal kamp för överlevnad i en postapokalyptisk värld. Spelet handlar om att identifiera och utnyttja kraftfulla kortkombinationer för att skydda dina läger från en hänsynslös rivaliserande stam.

Läs mer här!

3. Nanga Parbat (10+ år)

I "Nanga Parbat", ett fascinerande spel för två spelare, tar du rollen som en medlem av Sherpa-samhället, kända för sina exceptionella bergsklättringsfärdigheter. Din uppgift är att etablera basläger på Nanga Parbat för utländska upptäcktsresande, samtidigt som du fångar djur för mat och kläder.

Läs mer här!

Strategispel

1. Viticulture Essential Edition (13+ år)

i "Viticulture Essential Edition", ett fascinerande brädspel där du tar över dina föräldrars vingård. För 1-6 spelare erbjuder detta spel en unik möjlighet att skapa och utveckla din egen vingård, locka till dig besökare och producera utsökta viner. Målet? Att göra din vingård till den mest framgångsrika och välrenommerade i regionen

Läs mer här!

2. Ark Nova (14+ år)

I Ark Nova får du chansen att planera och designa en toppmodern, vetenskapligt förvaltad djurpark. Ditt ultimata mål är att skapa den mest framgångsrika zoologiska anläggningen. För att uppnå detta bygger du inhägnader, tar hand om djur och stödjer bevarandeprojekt över hela världen. Experter och unika byggnader kommer att hjälpa dig att nå ditt mål.

Läs mer här!

3. The Witcher: Old World (12+ år)

I "The Witcher: Old World" tar du rollen som en häxkarl, en professionell monsterjägare, och dyker in i det legendariska universumet av The Witcher-franchisen.

Läs mer här!

Kom ihåg, detta är bara början! Vi på Dragon's Lair är här för att hjälpa dig att hitta det perfekta spelet. Dela gärna dina egna spelupplevelser och önskemål i kommentarerna. Låt oss tillsammans göra denna jul extra minnesvärd med fantastiska spelupplevelser!

Kommentarer

Populära inlägg